Бисквитената торта с яйчен крем по рецепта на баба


Бисквитената торта с яйчен крем по рецепта на баба
Снимка: Istockphoto

Необходими продукти:

2 опаковки обикновени бисквити

100 г смлени орехи

за крема:

4 яйца

10 с.л. захар

6 с.л. брашно

1 пакетче ванилия

1 литър мляко прясно

1 пакетче масло

Вижте още: С този крем карамел ще оберете овациите на всички

Начин на приготвяне:

Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясно мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на топчета.

Сложете на котлона и варете, докато не се сгъсти кремът, като бъркате непрекъснато, за да не загори.

Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото. Бъркайте, докато се разтопи.

В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре със смлени орехи.

Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем отново. Приберете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ, за да стегне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама