Лесна шоколадова торта с изненадващи продукти и два вида крем.
Необходими продукти:
За блата:
1 1/2 чаена чаша брашно
1 чаена чаша (неподсладено) какао
1 1/2 чаена лъжица хлебна сода
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сол
1 1/3 чаена чаша тъмна бира (най-добре стаут)
1 супена лъжица разтворимо кафе
3 яйца
1 чаена чаша краве масло (250 грама меко)
1 1/2 чаена чаша захар
1 брой ванилия
1/3 чаена чаша майонеза
За какаовия крем:
1 чаена чаша краве масло (250 грама меко)
3 чаени чаши пудра захар
1/2 чаена чаша неподсладено какао
За белия крем:
400 грама кондензирано мляко
300 грама крема сирене
За украса:
ягодиНачин на приготвяне:
Пресявате в в купа сухите съставки - брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. За да получите наистина тъмна шоколадова торта, използвайте качествено неподсладено какао. В отделен съд изсипете тъмната бира (най-добре стаут), добавете разтворимото кафе. Мекото масло разбийте заедно със захарта с помощта на миксер на висока степен, като след получаване на крема добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Към така получената смес добавете предвиденото количество майонеза и отново разбъркайте.
Добавяйте към този крем останалите съставки, като редувате суха и течна смес. Сместа за блатовете е готова. Разпределяте сместа на три равни части, като е най-добре да печете едновременно в три еднакви форми за печене. На дъното на форма за печене поставяте хартия за печене и изсипвате част от сместа, печете в предварително загрята на 170 градуса фурна, като времето за печене зависи от размера на формата за печене, приблизително 15-20 минути. Блатът е готов, когато бучнейки го с клечка за зъби, клечката излиза суха. Много важно е да изчакате блатът да се охлади за 10-15 минути, преди да го извадите от формата, тъй като блатът е много сочен и крехък и ако го извадите горещ, може да се повреди.
Шоколадовият крем за торта получавате, като с помощта на миксер на висока степен разбиете първо мекото краве масло, а после на малки порции добавите пресятите какао и пудра захар.
Белият крем ще получите, като разбиете на висока степен кондензираното мляко заедно с предвиденото количество крем сирене. Разбийте за няколко минути, докато сместа удвои обема си.
Сглобявате шоколадовата торта, като редувате блат и крем, а накрая завършвате с крем и ягоди, или други ваши любими сезонни плодове.
Рецептата за лесна шоколадова торта с изненадващи продукти и три вида крем е изпълнена.
Източник: supichka.com