Необходими продукти:
5 яйца
125 г неподсладени кокосови стърготини
75 г еритритол
3 ч.л. бакплувер
2 пакетчета ванилия
Вижте още: Супер вкусни постни бонбони с фурми и орехи
За крема:
400 мл кокосова сметана
250 г маскарпоне
7 с.л. еритритол
1 шишенце есенция ванилия
Начин на приготвяне:
Първата стъпка са блатовете. В една купа разбиваме с миксер жълтъците заедно с всички сухи съставки, а в друга купа разбиваме на сняг белтъците. Добавяме снежната смес при жълтата смес, разбиваме с миксер, докато се получи хомогенна гъста смес, която разделяме на 2 части. Всяка половина разпределяме в ринг (22 см) и печем за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор
Следващата стъпка е кремът. В дълбока купа смесваме всички съставки и разбиваме с миксер до получаването на гъста хомогенна смес.
Последната стъпка е да подредим тортата. Слагаме първия блат, заливаме го с половината крем, който разпределяме равномерно. Повтаряме стъпките още веднъж, отгоре поръсваме с малко кокосови стърготини и прибираме в хладилник за една вечер.