Мусът е лек, ефирен и много свеж в комбинация с пресни сезонни плодове. За да не се получи досадно сладък, е добре да използвате шоколад с минимум 70% какао.
Необходими продукти за 4 порции:
400 мл сметана
200 гр черен шоколад
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада на парченца.
Сипете 200 мл сметана в малък съд на котлона.
Загрейте на средна температура. Разбърквайте често. Когато сметаната почне да ври, махнете от котлона.
Сипете шоколада в горещата сметана. Бъркайте с шпатула, докато стане хубав хомогенен крем.
В купа разбийте с миксер останалата сметана на сняг. Изсипете я в шоколадовия крем.
Разбъркайте с шпатула до получаването на пухкав мус.
Разделете муса в купички/чаши и пъхнете в хладилника за минимум час.
Източник: harryandlexy.com