Шоколадов мус с Бейлис


Шоколадов мус с Бейлис
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта е доста лесна, отнема съвсем кратко време за приготвяне и е невероятно вкусна. Количеството мус е за 4 порции, но тъй като е много сладък, може да го разделите и на 6 по-малки.

Необходими продукти:

100 гр черен шоколад

75 гр масло

50 гр захар

20 мл Бейлис

2 яйца

1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разтопете на водна баня шоколада. Добавете първо маслото, а после и Бейлиса. Разбърквайте непрекъснато, докато се смесят напълно.

Отделете белтъците от жълтъците.

Сложете жълтъците в купа на водна баня. Разбийте с миксер. Добавете захарта и бъркайте, докато получите лек светъл крем.

Сипете крема в шоколада и разбъркайте с шпатула.

Сложете белтъците в чиста суха купа. Прибавете солта и разбийте с миксер на висока степен, докато станат на пухкав сняг.

Сипете "снега" към шоколадовата смес. Разбъркайте със шпатула или лъжица до напълно смесване.

Разделете муса по равно в 4 купички или чашки. Покрийте с прозрачно фолио и пъхнете в хладилника за поне един час.

Източник: harryandlexy.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама