Вижте как да приготвите този вкусен печен боб. В рецептата няма продукти с животински произход, така че може да се консумира от постещи или вегани.
Необходими продукти за 5 порции:
400 боб
120 мл олио
150 гр лук
150 гр домати
50 гр сушени чушки
червен пипер
джоджен
магданоз
сосухи люти чушки по желание
Начин на приготвяне:
Бобът се кисне в студена вода 5-6 часа, измива се със студена вода и се вари до омекване.
В олиото се задушава до златисто лукът, нарязан на дребно, след което се прибавят и се задушават 5-10 минути доматите, нарязани на дребно и сушените чушки. Разбъркват се с червения пипер и се изсипват при сварения боб.
Ястието се посолява и се прехвърля в тавичка, като се добавят сушените люти чушки (по желание) и дребно нарязан джоджен.
Запича се в умерено силна фурна и се поднася с нарязан магданоз.