Боб с бекон


Боб с бекон
Снимка: kulinartnitsa.com

Много вкусна рецепта, която е идеална за зимните месеци.

Необходими продукти:

500 гр едър боб

1 глава лук нарязана на ситно

2 моркова

2 печени чушки

1 с.л. червен пипер

2 пресни домати (настъргани домати на ренде или от консерва)

2 с.л. доматено пюре

1 кафена чаша олио

целина – около 2 см шайба от корена

2 стръка кервиз (или шепа, ако е сух)

1 шепа сух джоджен

1/2 връзка пресен магданоз

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

250 гр бекон

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва за една нощ в студена вода. На другия ден го сварявате с вода, а след като е почти готов добавяте и зеленчуците (морковите, лукът, чушките). В отделен тиган леко запържете нарязаният на лентички бекон. Доматите, доматения сок и подправките се добавят щом бобът е уврял. Консистенцията трябва да бъде малко по-гъста от манджа. Към боба се добавя бекона и се изсипва в тавичка, където се запича.

Източник: kulinartnitsa.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама