Панирана коприва


Панирана коприва
Снимка: supichka.com

Свикнали сме да възприемаме копривата като основа за приготвяне на леки пролетни ястия. Рецептата за панирана коприва е различна. Тя е чудесна идея за предястие или за перфектното мезе за бира.

Необходими продукти:

200 грама сурови стръкчета коприва

2 броя яйца

4 супени лъжици брашно

1/4 чаена чаша газирана вода

1/2 чаена лъжица сол

1 чаена чаша олио

200 грама кисело мляко

2 супени лъжици смлени орехи

1/2 връзка копър

1 стрък чесън, пресен или 2 скилидки стар

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата заедно със солта, добавете газираната вода и малко по малко при непрекъснато разбъркване добавете и брашното. Трябва да се получи смес с гъстота на каша, а не на тесто.

Използвайте връхчета коприва, като е добре копривата да е по-едра, за да можете лесно да я панирате. Сгорещявате олиото в тиган, след което хващате всяко стъкче коприва за дръжката, топвате в сместа, изтръсквате от излишната панировка и пържите за кратко, до придобиване на златист загар от едната, след което и от другата страна. Изпържената коприва поставяте върху домакинска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Сосът за панираната коприва приготвяте, като разбъркате киселото мляко с нарязаните на ситно чесън и копър и смлените орехи.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама