Овесена каша от коприва


Овесена каша от коприва

През първите дни на пролетта по пазарите много лесно може да си намерим най-различни зелении - коприва, лапад, щавляк, киселец, див чесън. Представяме ви една вкусна рецепта със задушена в краве масло коприва, малко сиренце, орехчета и прясна мента.

Необходими продукти:

връхчета и по-млади листа от коприва

1/2 глава лук

3-4 с.л. овесено брашно

40 гр масло

2-3 с.л. доматено пюре

няколко ореха

прясна мента

сирене

сол

червен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистете копривата от по-дебелите стъбла, сухи листа и трева. Сложете я в тенджера и залейте със студена вода. Оставете я на котлона, докато кипне водата. Извадете и отцедете копривата. Като запазите част от водата – около 250 мл. Оставете настрана да изстине.

В друга тенджера разтопете маслото и задушете нарязания на ситно лук на слаб огън.

Нарежете копривата на ситно и я прибавете към лука. Посолете със сол и пипер на вкус. Сипете малко от водата, така че да покрие и разреди малко копривата. Разтворете овесеното брашно в малко вода и го добавете към копривата. Разбъркайте добре. Ако сместа ви се струва рядка, добавете още малко брашно. Оставете да заври и добавете доматеното пюре. Разбъркайте. Оставете на слаб огън още няколко минути.

Нарежете прясната мента на дребно. Счупете орехите. Сервирайте копривата в дълбока чиния, поръсена с мента и орехи. Пожелание сложете парче сирене и посолете с още малко едро смлян червен пипер.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама