Нашата фритата от тиквички е бързо и лесно за приготвяне ястие - лесен, вкусен и засищащ обяд/вечеря. Това е доста евтина рецепта, тъй като изисква само няколко прости съставки: яйца, тиквички, зехтин, сол и черен пипер.
Необходими продукти:
400 г тиквички
5 яйца
зехтин за готвене
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на средно тънки кръгчета. Поставете ги върху гевгир, леко посолете и ги оставете така за около 1 час, за да отделят излишната вода. Разбийте яйцата в купичка със сол и черен пипер на вкус.
В тиган сложете малко зехтин за гответе, поставете тиквичките и ги задушете за няколко минути. След това ги охладете и вътре изсипете разбитите яйца, разбъркайте хубаво.
Загрейте тиган, обилно намазан със зехтин, след което изсипете вътре сместа. Гответе от двете страни до образуването на златиста коричка. Прехвърлете в чиния и сервирайте със салата.