Фритата с тиквички - лесно и здравословно


Фритата с тиквички - лесно и здравословно
Снимка: iStock

Нашата фритата от тиквички е бързо и лесно за приготвяне ястие - лесен, вкусен и засищащ обяд/вечеря. Това е доста евтина рецепта, тъй като изисква само няколко прости съставки: яйца, тиквички, зехтин, сол и черен пипер.

Необходими продукти:

400 г тиквички

5 яйца

зехтин за готвене

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на средно тънки кръгчета. Поставете ги върху гевгир, леко посолете и ги оставете така за около 1 час, за да отделят излишната вода. Разбийте яйцата в купичка със сол и черен пипер на вкус.

В тиган сложете малко зехтин за гответе, поставете тиквичките и ги задушете за няколко минути. След това ги охладете и вътре изсипете разбитите яйца, разбъркайте хубаво.

Загрейте тиган, обилно намазан със зехтин, след което изсипете вътре сместа. Гответе от двете страни до образуването на златиста коричка. Прехвърлете в чиния и сервирайте със салата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама