Необходими продукти:
3 тиквички
4 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.ч галета (прясна)
2 с.л. зехтин
Вижте още: Най-вкусният и лесен веган течен шоколад
За соса:
1 жълтък (голям)
1 ч.л. джиджонска горчица
100 мл зехтин
1 с.л. лимон
1 скилидка чесън
1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Тикчичките се нарязват на средно тънки кръгчета и се поставят в ледено студена вода със сол. Нишестето се разтваря в 100 мл вода. Тиквичките се топват в нишестето, а после в галетата. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се слагат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
За соса:
Жълтъкът и горчицата се разбиват. Зехтинъ се налива на тънка струя, като се разбива с миксер. Прибавят се и другите съставки и се разбива добре .
Тиквичките се поднасят горещи със соса.