Тиквичките са вкусен и диетичен зеленчук, богат на минерални соли и полезни елементи. Съдържат калий и фосфор, калций, магнезий, манган, желязо, мед, сяра и хлор, а също така и микроелементите молибден, титан, литий и цинк. Съдържат ниски нива на органични киселини, затова се препоръчват при лечебното хранене на страдащи от бъбречни заболявания,
Предлагаме ви една лека, здравословна и много вкусна вечеря - пълнени тиквички на фурна.
Необходими продукти:
2-3 бр. тиквички
1 лук
1 морков
250 грама кайма (за предпочитане телешка)
2 домата
зехтин
самардала
чубрица
босилек
пушен червен пипер
кашкавал
Начин на приготвяне:
Издълбайте тиквичките и оставете вътрешността. Задушете лука и моркова в малко зехтин. Към тях прибавете каймата, вътрешността на тиквичките, която трябва да се нареже и подправките. След още 5 минутки добавяме и доматките. Напълнете тиквичките с ароматната смес. Печете за около 30 минути на 200 градуса. Малко преди да са готови, поръсете с кашкавал.