Тези мекички се топят в устата


Тези мекички се топят в устата
Снимка: iStock/Guliver

Една от любимите ни рецепти от детството са вкусните мекички на баба. Ето защо ще ви подарим тази страхотна рецепта, за да си спомните този чуден вкус.

Необходими продукти:

около 4 и 1/2 ч.ч.брашно

1ч.л. сол

2 с.л. захар

1с.л. суха мая

2 и 1/2 ч.ч топла вода

УНИКАЛНО ВКУСНИ КЮФТЕТА В ДОМАТЕН СОС

Начин на приготвяне:

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша.

Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта. На сутринта се изважда от хладилника, тестото трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли. Tестото е лепкаво. Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган. Загрява се мазнината. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина.

Хапват се още топли със сладко, мед или сиренце, и се топят в устата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама