Бързи мекици без втасване


Бързи мекици без втасване
Снимка: matekitchen.com

Времето за приготвянето им е почти колкото и за направата на принцеси с кайма, с шунка и кашкавал или на някоя от другите типични съботно-неделни закуски. Тъй като в тестото се слага захар, мекиците имат леко сладникав вкус. Това обаче съвсем не означава, че не можете да си ги хапвате със сирене. Можете и още как.

Необходими продукти:

500 г брашно

1 пакетче суха мая

3 с.л. захар

3 с.л. олио

1 супена лъжица винен оцет

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сол

350 мл хладка вода

олио за пържене

Начин на приготвяне:

От всички продукти замесете меко тесто. Трябва да е еластично и разтегливо, но да не се лепи по ръцете. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Тестото не се нуждае от втасване. Мекиците се пържат веднага след като го омесите.

Загрейте олиото в тиган. Късайте топчета от тестото и ги разтегляйте на мекици. Пържете ги докато придобият приятен червен загар и от двете страни.

Поднесете топлите и вкусни мекици без втасване със сладко или сирене и напитка по ваш вкус.

ВИЖТЕ ВИДЕО НА САМОТО ПРИГОТВЯНЕ ТУК

 

Източник: matekitchen.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама