Соленки с три вида семена


Соленки с три вида семена
Снимка: harryandlexy.com

Ароматни и засищащи малки хапки. Чудесно си пасват с кисело мляко за следобедна закуска или с чаша горещ чай за закуска.

Необходими продукти:

350 гр брашно

250 гр сирене

250 гр кисело мляко

100 мл олио

2 с.л. ленено семе

1 с.л. черен ким

1 с.л. чиа семена

1 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа. Избутайте с лъжица брашното към стените на купата, за да се образува кладенче по средата.

Сипете киселото мляко в чаша или купа. Добавете му содата за хляб. Разбъркайте и оставете настрана за няколко минути да шупне.

Натрошете сиренето на ситно и го изсипете в брашното.

Добавете семената, олиото и киселото мляко. Бъркайте с лъжица, докато сместа се хомогенизира.

Пуснете фурната да се загрява на 180°С. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Гребнете 1 с.л. от сместа и с помощта на вилица я избутайте върху хартията за печене. Оформете с вилицата соленката в кръгла форма и я „разрошете“ отгоре.

Повторете с останалото тесто като оставяте разстояние между соленките, за да не се залепят по време на печене и ги правете еднакви по големина.

Пъхнете във фурната и печете около 12-15 минути или докато соленките придобият хубав златист цвят. Извадете и оставете да изстинат.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама