Тези бисквитки са топящи се в устата, ароматни, с умерена и много приятна хрупкавост.
Необходими продукти:
200 г масло на стайна температура
50 г настърган пармезан
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. настъргана кора от лимон
1 с.л. ситно накълцани листенца и цветчета от прясна мащерка
1/2 ч.ч смлени орехи - около 70 г
1/2 ч ч ситен царевичен грис -45 г
1/2 ч.ч. царевично брашно -30 г
1/2 ч.ч. брашно от лимец - 60 г
1 ч.ч пълнозърнесто брашно - 110 г
1/2 ч.ч царевично нишесте -50 г
Начин на приготвяне:
В купата с маслото добавете солта, мащерката, бакпулвера, нишестето и разбийте добре. Около минута две. Добавете царевичния грис, смлените орехи, пармезана и отново разбийте, колкото да смесите. Добавете брашната. Получава се ронливо, но влажно тесто. Обединете и охладете за половин час. Загрейте фурната на 170 С. Разточете на набрашнена повърхност с височина около 5-6 мм.
Поставете в тава, покрита с хартия, сложете по един орех и печете около 15 минути - до приятно порозовяване. Извадете с шпатула и охладете напълно преди ядене.
Изваждайте тестото на порции и отново прибирайте в хладилника остатъка. По-лесно се работи с твърдото тесто и не е необходимо прибавянето на допълнително количество брашно. Също така преди разточване, поставяйте върху тестото прозрачно фолио.
Източник: vkusnosbety.blogspot.com