Маслени соленки с мащерка и орехи


Маслени соленки с мащерка и орехи

Тези бисквитки са топящи се в устата, ароматни, с умерена и много приятна хрупкавост.

Необходими продукти:

200 г масло на стайна температура

50 г настърган пармезан

1 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1 с.л. настъргана кора от лимон

1 с.л. ситно накълцани листенца и цветчета от прясна мащерка

1/2 ч.ч смлени орехи - около 70 г

1/2 ч ч ситен царевичен грис -45 г

1/2 ч.ч. царевично брашно -30 г

1/2 ч.ч. брашно от лимец - 60 г

1 ч.ч пълнозърнесто брашно - 110 г

1/2 ч.ч царевично нишесте -50 г

Начин на приготвяне:

В купата с маслото добавете солта, мащерката, бакпулвера, нишестето и разбийте добре. Около минута две. Добавете царевичния грис, смлените орехи, пармезана и отново разбийте, колкото да смесите. Добавете брашната. Получава се ронливо, но влажно тесто. Обединете и охладете за половин час. Загрейте фурната на 170 С. Разточете на набрашнена повърхност с височина около 5-6 мм.

Поставете в тава, покрита с хартия, сложете по един орех и печете около 15 минути - до приятно порозовяване. Извадете с шпатула и охладете напълно преди ядене.

Изваждайте тестото на порции и отново прибирайте в хладилника остатъка. По-лесно се работи с твърдото тесто и не е необходимо прибавянето на допълнително количество брашно. Също така преди разточване, поставяйте върху тестото прозрачно фолио.

Източник: vkusnosbety.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама