Скандинавски тигров кейк


Скандинавски тигров кейк
Снимка: vkusnoteka.bg

Скандинавският тигров кейк е вкусна смесица от шоколад и ванилия, завъртяни в нежен танц. Много е красив, когато се разреже. Смята се, че е донесен в северните страни, за които е характерен, от германските емигранти преди началото на Гражданската война.

Необходими продукти:

220 г меко масло

1 и 1/4 ч.ч. захар

4 яйца

ванилен екстракт

2 и 1/4 ч.ч. смес от пшенично брашно за кекс София Мел

2 с.л. натурално какао

1/4 ч.ч прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Едно по едно добавете яйцата, като разбивате след всяко. Добавете ванилията, след това пресейте брашното за кекс и го разбъркайте добре в сместа.

Отделете половината от сместа в друга купа и добавете какаото и прясното мляко. Разбъркайте добре.

Пригответе йена или тавичка за печене с размери 30:40 см. Покрийте дъното с хартия за печене. Сложете голяма лъжица от бялата смес на дъното и внимателно я разстелете. В нея поставете лъжица от шоколадовата смес. След това отново в нея лъжица от бялата и по същия начин продължете да редувате смесите една в друга, докато свършат. Хубаво разклатете съда, за да заеме формата му.

Печете кейка до готовност около 50 минути. Проверете с клечка.

Охладете напълно, преди да разрежете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама