Това е един прекрасен, ароматен и сочен сладкиш, подходящ за към кафе, чай или дори горещ шоколад. Необходими са малко съставки и е лесен за приготвяне
Необходими продукти:
За тестото:
150 гр брашно
100 гр захар
75 мл олио
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
За плънката:
3 малки ябълки
30 гр орехи
2 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. канела
настъргана кора от лимон
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете ябълките. Махнете средата със семките и ги настържете. Ако са много сочни, изстискайте ги леко с ръка, така че да не тече сок от тях.
Сложете ги в купа. Прибавете предварително натрошените орехи, захарта, канелата, лимоновия сок и кората от лимона. Разбъркайте.
В друга купа разбийте яйцата. Добавете захарта и олиото. След това прибавете и брашното с бакпулвера.
Пригответе си форма за печене на кекс. Намажете я с олио и я поръсете с брашно. Пуснете фурната да се загрява на 180ºC.
Сипете на дъното 2/3 от сместа. Отгоре сложете ябълките и ги разнесете равномерно. Най-отгоре залейте с останалата смес.
Пече се около 50 минути. След като изстине се вади от формата и се поръсва с пудра захар.
Източник: harryandlexy.com