Тази салата е лека и същевременно засищаща. Приготвянето й отнема не повече от 25-30 минути, продуктите са буквално една шепа и е подходяща дори за най-прохождащите кулинари.
Необходими продукти:
100 г шарена киноа
30 г черни и зелени обезкостени маслини
100 г червени и жълти чери доматчета
50 г нахут от буркан
50 г царевица от буркан
сокът от половин лимон
сол на вкус
няколко стръкчета пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте киноата и я варете на среден огън в половин литър вода докато се разпука и набъбне (около 20 минути).
Отцедете излишната вода.
Нарежете чери доматчетата.
Добавете всички продукти към вече сварената и отцедена киноа.
Овкусете, разбъркайте и поднесете.
Източник: foodieboulevard.bg