Получава се много ароматно и засищащо ястие.
Необходими продукти:
1 ч.ч. киноа (130 г.)
2 ч.ч. вода
1/2 ч.л. сол
30 мл зехтин
2 патладжана
1 червена чушка
1 тиквичка
черен пипер
сол
50 мл зехтин
1 ч.л. сух риган
по желание чесън и пресен копър за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Измийте и обелете зеленчуците. Патладжаните на ивици. Нарежете ги на кубчета. Покрийте тава с хартия за печене и поставете отгоре нарязаните зеленчуци. Поръсете с черен пипер, сол, риган и полейте със струя зехтин. Печете зеленчуците до омекване.
Отмерете и изсипете киноата в тенджерка. Налейте 2 ч.ч. вода. Съотношението при киноа винаги е 1:2 вода. Добавете 1/2 ч.л. сол и я сварете до готовност. Леко се разпуква и поема водата. Полейте със струя зехтин и разбъркайте добре.
Сложете печените зеленчуци в киноата. Разбъркайте добре. Тук е моментът да добавите на слаб огън стисната скилидка чесън, ако желаете или само малко пресен копър за декорация.
Да ви е сладко!
Източник: vkusnoteka.bg