Плодова пита с ябълки


Плодова пита с ябълки
Снимка: iStock/Guliver

Това е класически десерт, който винаги се получва.

Необходими продукти:

140 гр брашно

120 гр прясно мляко

3 яйца

50 гр захар (за маслото)

60 гр захар (за белтъците)

1/2 пакетче бакпулвер

300 гр ябълки

50 гр галета

60 гр захар (за ябълките)

30 гр пудра захар за поръсване

канела на вкус

Начин на приготвяне:

Маслото се оставя на топло, за да се размекне. След това се разбива с предвидената захар (50 гр), докато се превърне на пяна, след което се прибавят при непрекъснато разбиване жълтъците (един по един).

Отделно се разбиват на твърд сняг белтъците с предвидената за тях захар  (60 гр). Към маслено-яйчената смес внимателно, при леко разбъркване, се прибавят белтъците, а след това брашното заедно с бакпулвера.

Половината от приготвеното тесто се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Върху него се поставят ябълките, предварително обелени, почистени от семките, нарязани на тънки ивички и размесени с галетата, захарта и канелата. Върху ябълките се разстила останалото тесто. Приготвеният сладкиш се пече в средно силна фурна (170 градуса) до зачервяване.

Когато е готов, се изважда от фурната, оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама