Домашен сладкиш с тиква


Домашен сладкиш с тиква
Снимка: Teka

В случай, че на някого все още не му е ясно - през октомври тиквите заемат почетно място в кухнята. Най-вече заради празненствата по повод Хелоуин.

Днес сме загрели фурната и сме замесили тестото за този пухкав сладкиш от тиква. Много апетитен, лесен за приготвяне и с вкус на есен – несъмнено ще изпитате удоволствието от прясно изпечения десерт.

Необходими продукти:

150 гр брашно

160 гр печена тиква

2 ч.л. бакпулвер

150 гр кафява захар

1 супена лъжица микс от смлени подправки (карамфил, джинджифил, канела и индийско орехче)

60 мл мляко

1 яйце

80 мл лайт зехтин

Щипка сол

1 чаена лъжица ванилова есенция

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200ºC. Междувременно разбъркайте в купа брашно, мая, микса от подправки и сол.

В друга купа смесете пюре от печена тиква, разбито яйце, захар, зехтин, ванилова есенция и разбъркайте много хубаво, така че всички съставки да бъдат в хомогенна смес.

Изсипете мократа смес в сухата и разбъркайте, докато стане хомогенна. Добавете мазнина в тавата за печене и разпределете равномерно тестото в нея.

Изпечете на 180ºC в продължение на час. Преди да извадите сладкиша от фурната, проверете с клечка за зъби дали е добре изпечен. В случай че не е, оставете го още малко време.

Оставете го да изстине върху решетка. Поръсете му пудра захар и канела на прах и го сервирайте.

За да сте винаги сигурни, че рецептите ще ви се получат така, както очаквате, имате нужда от надеждни уреди. ТУК може да разгледате богатото разнообразие от качествени фурни на немската компания Teka. С тях ще бъдете кулинарен корифей!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама