Питка, която се топи в устата


Питка, която се топи в устата
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1 кг брашно

20 гр прясна мая

500 мл хладка вода

по 1 с.л. захар, сол и олио

3 с.л. кисело мляко

1 яйце          

ХЛЯБ ДУШИЧКА БЕЗ МЕСЕНЕ

Начин на приготвяне:

Замесва се тестото, отпочива 15 минути, след което се разделя на няколко части. Оформят се топки и отново се оставят за 15 минути.

От 8 топки се оформя центъра на питката.

А от 4 топки се прави външният ред на питката.

Питката трябва да се остави да втаса 30 минути, след което се маже със яйце и се пече на 180 градуса до готовност (около 40 минути).

След като се извади от фурната се маже със масло.

Да ви е сладко!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама