Предлагаме ви една бърза и лесна идея за вечеря - пилешки кюфтенца с праз лук. По желание можете да добавите и нарязан на ситно сушен домат.
Необходими продукти:
8 броя пилешки гърди
3 стръка праз лук
1 скилидка чесън
30 мл зехтин
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
1 ч.л. сух риган
2 яйца
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете праз лука на ситно и го задушете в малко зехтин. Охладете го.
С помощта на остър голям нож нарежете пилешките гърди на ситно, като за кайма. Сложете месото в купа. Добавете задушения праз лук, стиснете скилидка чесън, чукнете яйцата и сложете сухите подправки - черен, червен пипер, сух риган, сол.
Подгответе си тава и я покрийте с хартия за печене.
Навлажнете ръце и загребете от сместа. Оформете кюфтенца и ги сложете в тавата на разстояние едно от друго. Полейте със струя зехтин.
Печете кюфтенцата с праз лук около 20-25 минути до готовност.
Източник: vkusnoteka.bg