Пилешки кюфтенца с праз лук


Пилешки кюфтенца с праз лук
Снимка: vkusnoteka.bg

Предлагаме ви една бърза и лесна идея за вечеря - пилешки кюфтенца с праз лук. По желание можете да добавите и нарязан на ситно сушен домат.

Необходими продукти:

8 броя пилешки гърди

3 стръка праз лук

1 скилидка чесън

30 мл зехтин

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

1 ч.л. сух риган

2 яйца

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете праз лука на ситно и го задушете в малко зехтин. Охладете го.

С помощта на остър голям нож нарежете пилешките гърди на ситно, като за кайма. Сложете месото в купа. Добавете задушения праз лук, стиснете скилидка чесън, чукнете яйцата и сложете сухите подправки - черен, червен пипер, сух риган, сол.

Подгответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Навлажнете ръце и загребете от сместа. Оформете кюфтенца и ги сложете в тавата на разстояние едно от друго. Полейте със струя зехтин.

Печете кюфтенцата с праз лук около 20-25 минути до готовност.

Източник: vkusnoteka.bg

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама