Не всичко хрупкаво и сочно непременно е резултат от дълбоко пържене или паниране с тонове мазнина. И тази рецепта го доказва.
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
7-8 оризовки (или сухари)
2-3 с.л. сусамово семе
2-3 с.л. мляно ленено семе
1 ч.л. пушен червен пипер (или други подправки по желание)
Сол на вкус
100 мл зехтин за готвене или разтопено масло (може и кокосово без аромат)
50 мл тахан по желание
2 яйца
Начин на приготвяне:
Застели плитка тава с хартия за печене и загрей фурната на 160 градуса.
С помощта на чопър или мини резачка смели оризовките до получаване на дребни трохи.
Към оризовите трохи прибави сусамовото семе, лененото семе, избраните подправки и солта. Разбъркай добре.
С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай зехтина, тахана и яйцата до получаване на еднородна смес.
С четка за готвене намажи всяко крилце с малко от яйчено-тахановата смес, а отгоре поръси със сухите продукти (смлените оризовки, семената и подправките) така, че да полепнат равномерно по повърхността на цялото крилце. Повтори с всички крилца.
Подреди крилцата в тавата и печи 45-50 минути или до готовност.
Поднеси с гарнитура по желание.
Източник: foodieboulevard.bg