Ако обичате пилешки бутчета, ето една вкусна рецепта, която можете да комбинирате с интересна салата.
Необходими продукти за пилето:
6 малки пилешки бутчета (около 600-700 гр)
2 с.л. слънчогледаво олио
2 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 с.л. сусам
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
Необходими продукти за салатата:
1 брой цикория
1 брой пак чой
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
сусам – за поръсване
гъсто балсамико – за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките бутчета. Подсушете ги с кухненска хартия.
Пуснете фурната да се загрява на 200°С с функция горен и долен реотан. Пригответе си малка тавичка за печене.
Изтискайте скилидките чесън през преса в купичка. Добавете останалите съставки и разбъркайте.
Намажете бутчетата с марината и ги подредете в тавичката. Излейте останалата марина отгоре. Поръсете със сусама. Пъхнете във фурната за 40 минути.
Измийте цикорията и пак чоя. Отделете най-големите външни листа, а сърцевината срежете на две по дължина.
Загрейте зехтина в тиган. Сложете листата пак чой и запържете за 2 минути. Добавете и цикорията. Пържете още 2 минути, като обръщате. Добавете останалите съставки и разбъркайте.
Сложете пилето и зеленчуците в чинии. Декорирайте с балсамико и сусам.
Източник: harryandlexy.com