Пилешки бутчета със сусам


Пилешки бутчета със сусам
Снимка: harryandlexy.com

Ако обичате пилешки бутчета, ето една вкусна рецепта, която можете да комбинирате с интересна салата.

Необходими продукти за пилето:

6 малки пилешки бутчета (около 600-700 гр)

2 с.л. слънчогледаво олио

2 скилидки чесън

2 с.л. соев сос

2 с.л. мед

1 с.л. сусам

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

Необходими продукти за салатата:

1 брой цикория

1 брой пак чой

1 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

сусам – за поръсване

гъсто балсамико – за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките бутчета. Подсушете ги с кухненска хартия.

Пуснете фурната да се загрява на 200°С с функция горен и долен реотан. Пригответе си малка тавичка за печене.

Изтискайте скилидките чесън през преса в купичка. Добавете останалите съставки и разбъркайте.

Намажете бутчетата с марината и ги подредете в тавичката. Излейте останалата марина отгоре. Поръсете със сусама. Пъхнете във фурната за 40 минути.

Измийте цикорията и пак чоя. Отделете най-големите външни листа, а сърцевината срежете на две по дължина.

Загрейте зехтина в тиган. Сложете листата пак чой и запържете за 2 минути. Добавете и цикорията. Пържете още 2 минути, като обръщате. Добавете останалите съставки и разбъркайте.

Сложете пилето и зеленчуците в чинии. Декорирайте с балсамико и сусам.

 

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама