Печени тиквички с пресен лук и домати


Печени тиквички с пресен лук и домати
Снимка: iStock/Guliver

Едно много пролетно и вкусно ястие, което е подходящо за лек обяд или вечеря.

Необходими продукти за 5 порции:

1,5 кг тиквички

300 гр домати

200 гр пресен лук

120 олио

50 гр масло

25 гр брашно

3 яйца

2-3 стръка пресен чесън

150 гр кашкавал

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изчистеният и измит лук се нарязва на дребно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се доматите, нарязани на кубчета, и нарязаният на дребно чесън. Задушаването продължава още 5-10 минути.

Сместа се изсипва в намазнена тава и върху нея се подреждат нарязаните на кръгчета тиквички, посолени и оваляни в брашно. Заливат се със смес от разбитите яйца и размитото в гореща вода брашно. Поливат се с разтопеното масло и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама