Едно много пролетно и вкусно ястие, което е подходящо за лек обяд или вечеря.
Необходими продукти за 5 порции:
1,5 кг тиквички
300 гр домати
200 гр пресен лук
120 олио
50 гр масло
25 гр брашно
3 яйца
2-3 стръка пресен чесън
150 гр кашкавал
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистеният и измит лук се нарязва на дребно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се доматите, нарязани на кубчета, и нарязаният на дребно чесън. Задушаването продължава още 5-10 минути.
Сместа се изсипва в намазнена тава и върху нея се подреждат нарязаните на кръгчета тиквички, посолени и оваляни в брашно. Заливат се със смес от разбитите яйца и размитото в гореща вода брашно. Поливат се с разтопеното масло и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.