Здравословен вегетариански галет с брашно от спелта.
Необходими продукти:
250 гр брашно от спелта
120 гр масло
2 яйца
160 гр сирене рикота
50 гр пармезан
3 с. л. гъсто кисело мляко
1 тиквичка, нарязана на тънки филийки
100 гр чери домати
щипка сол
щипка самардала
стрък зелен лук
мащерка
Начин на приготвяне:
За да направите тестото - смесете брашното, маслото, 1 яйце, 1 лъжица кисело мляко и щипка сол. Омесете добре, след което го оформете на топка, увийте в прозрачно фолио и сложете в хладилника за 30 минути.
За да направите плънката - смесете рикотата, 2 лъжици кисело мляко и едно яйце. Прибавете пармезана, зеления лук и подправките.
Охладеното тесто се разточва върху хартия за печене. Върху него се разпределя сместа, нарежда се нарязаната тиквичка и чери доматите. Поръсва се с мащерка. Оставя се борд от 3 см. Краищата внимателно се прихлупват навътре, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам и слънчогледови семки.
Галетът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути.
Източник: Малко калории с много любов