Лесен и невероятно вкусен десерт, с който да се подсладите с чай или кафе.
Необходими продукти:
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
110 г меко масло
110 г кристална захар
1 ч.л. ванилена есенция
1 с.л. ром
2 яйца
2 ябълки
2 с.л. кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете в купа сухите съставки - брашно, бакпулвер и щипка сол.
В друга купа разбийте с миксер мекото масло, заедно със захарта, ванилената есенция и рома.
Добавете едно по едно яйцата, като разбивате след всяко яйце. Накрая прибавете сухите съставки и разбъркайте добре сместа. Обелете и нарежете ябълките на кубчета. Добавете ги и разбъркайте леко с лъжица или шпатула.
Намажете форма със свалящ се ринг с масло и поръсете с брашно.
Излейте сместа и заравнете. Поръсете с кристална захар. Печете сладкиша 40 минути, до готовност. Проверете с клечка.
Източник: vkusnoteka.bg