В сезона на черешите ви предлагаме този вкусен десерт.
Необходими продукти:
2 чаена чаша брашно
1 кафена чашка разтопено масло
4 супени лъжици пудра захар
2 яйца
1 кафена чашка прясно мляко
1 бакпулвер
1 кг череши
1-2 ванилии
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме 10-15 минути разтопеното масло заедно със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно яйцата, студеното мляко, в което сме разтворили бакпулвера, и накрая брашното. В намаслена и набрашнена тавичка разстиламе полученото тесто на пласт с дебелина 2 см. Отгоре нареждаме почистените от костилките череши и поръсваме ванилиите. Печем сладкиша в предварително загрята на 170 градуса фурна. След като изстине, поръсваме с пудра захар.