От тефтера на баба: Сладкиш със стъргано тесто и мармалад


От тефтера на баба: Сладкиш със стъргано тесто и мармалад
Снимка: supichka.com

Една рецепта от тефтерите на баба - сладкиш Рошла със стъргано тесто и мармалад.

Необходими продукти:

3 чаени чаши брашно

150 грама краве масло

1 яйца

1/2 чаена чаша захар

1 ванилия

2 супени лъжици кисело мляко

1 чаена лъжица бакпулвер

1 чаена чаша мармалад

3 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

В купа изсипвате брашното и бакпулвера, като към него добавяте току-що изваденото от хладилника и нарязано на ситни кубчета краве масло. Притискайки с ръце стривате двете съставки до получаване на маслени трохи.

В отделен съд разбивате яйцето, заедно със захарта и киселото мляко, с помощта на миксер или тел за разбиване. Добавяте течната смес към маслените трохи и замесвате маслено тесто. След като получите хомогенно тесто го разделяте на две части, като по-малката прибирате във фризера за 20-тина минути.

По-голямата топка маслено тесто поставяте върху хартия за печене. Разточвате на правоъгълен блат с дебелина около 7-8 мм. След това разпределяте вашият мармалад равномерно върху блата. Изваждате тестото от фризера и го настъргвате равномерно на е върху целия сладкиш. Печете сладкиша със стъргано тесто и мармалад в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, докато придобие леко златист цвят. Нарязвате сладкиша на блокчета, докато е още топъл, а след като изстине поръсвате с пудра захар.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама