Бисквитената торта спасява положението винаги, когато хем искаме да приготвим вкусен десерт, хем никак не ни е останало време за него.
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
2 броя пудинг ванилия
500 грама маскарпоне
2 супени лъжици пудра захар
4 супени лъжици захар
2/3 чаена чаша Бейлис или подобен ликьор
330 грама бисквити Закуска, един голям пакет
1 чаена чаша мармалад
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е подготовката на пудинга. Спокойно можете да замените пудинга ванилия с домашен крем Ванилия, но с готов пудинг става по-бързо и по-лесно. Пригответе пудинга според упътванията на опаковката, което става по следния начин: По-голяма част от прясното мляко заедно със захарта сложете на котлона, за да заври и да се разтвори захарта, след което свалете от котлона. Смесете останалата около 1 чаена чаша студено прясно мляко с пудинга и бъркайте, докато се разтвори. При непрекъснато бъркане с вилица или тел за разбиване изсипете млякото с пудинга към млякото със захарта и бъркайте. Върнете на слаб огън на котлона и бъркайте непрекъснато, докато сместа заври, а след това още 3-4 минути, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете, за да се охлади.
Междувременно в голяма купа разбийте с миксер маскарпонето и пудрата захар, добавете и предвиденото количество Бейлис и отново разбийте до получаване на хомогенна смес. С шпатула или дървена лъжица смесете напълно охладения пудинг и крема с Бейлис.
В правоъгълна форма наредете ред от бисквитите "Закуска", покрийте обилно с крем, поръсвате с една-две лъжици мармалад. След това отново бисквити, крем, мармалад и така продължавате да редувате, докато свършат съставките, като завършвате с крем. Най-добре е да използвате мармалад от червени плодове, за да бъде по-ефектна тортата. Прибирате тортата в хладилника и я забравяте там поне за 3-4 часа, за да се напои добре. Може да изберете най-ефектният за вас начин за сервиране - на топки с помощта на лъжица за сладолед, или на парчета поръсени със ситно накълцани орехи или бадеми.
Източник: supichka.com