Домашната бисквитена торта на мама


Домашната бисквитена торта на мама
Снимка: harryandlexy.com

С вкус на детство.

Необходими продукти:

500 гр обикновени бисквити

250 гр масло

250 гр прясно мляко

200 гр захар

3 яйца

3 с.л. какао

2-3 с.л. ром или коняк

ванилия

кората на 1 лимон

орехи (ако обичате)

Начин на приготвяне:

Извадете маслото от хладилника и го оставете да омекне добре.

Загрейте млякото на котлона и го махнете малко преди да кипне. Оставете настрана да се охлажда.

В голяма купа натрошете всички бисквити. (Чупят се на ръка, но аз ги пускам на малки порции през кухненския робот за кратко и дочупвам останалите големи парчета. Хубаво е да са ситни, но не на трохи, за да се усещат добре.)

В по-малка купа се разбиват яйцата. Към тях се добавят постепенно мекото масло, захарта, пресятото какао, орехчетата, ванилията и рома.

Настържете кората на лимона и я сипете при бисквитите. Полейте отгоре с вече хладкото мляко и разбъркайте.

Добавете какаовата смес и разбъркайте отново. Пресипете във форма за торта или тавичка с диаметър 22-26 см. Пъхнете в хладилника за през нощта, а на сутринта ще имате страхотен десерт, който ще оценят и малки и големи.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама