Азиатската кухня е нещо очарователно - много подправки и неподозирани комбинации.
Необходими продукти:
350 гр пилешки гърди
200 гр пак чой (2 броя)
75-100 гр май нудели (1 пакетче азиатски спагети)
30 гр пикантен пържен фъстък
3 скилидки чесън
2 с.л. сусамово олио
2 стръка пресен зелен лук
1 червена чушка
1 глава лук
¼ ч.л. сол
за соса:
150 мл пилешки бульон
2 с.л. червена къри паста
2 с.л. захар
1 ч.л. люто къри (къри + чили)
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди. Нарежете ги на хапки. Измийте чушката и я нарежете. Измийте и нарежете пак чоя на две. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно.
Загрейте сусамовото олио в уок или дълбок тиган. Запържете пилешкото за около 2 минути и посолете.
Добавете лука, чесъна, чушката и пак чоя. Разбъркайте и захлупете с капак да се задуши за около 5 минути на слаба температура.
През това време пригответе соса. За тази цел сварете 150 мл вода и разтворете в нея пилешкия бульон.
В купичка сложете червената къри паста, лютото къри и захарта. Залейте ги с бульона и разбъркайте.
Изсипете соса в тигана и разбъркайте. Оставете да поври за малко.
Пригответе азиатските нудели според опаковката. Сипете ястието в чинии и добавете нуделите. Поръсете със ситно нарязан пресен лук и счукани фъстъци.
Източник: harryandlexy.com