Пилешкото месо е обезкостен бут без кожа, но всяка друга част ще се получи със същия успех. Ако харесвате дреболийки, те определено се комбинират много добре с лук, чесън и бяло вино. Подправките са по желание.
Необходими продукти:
600 гр обезкостен пилешки бут без кожа
бяло вино колкото да се покрие пилето
200 гр черни обезкостени маслини
2-3 глави стар лук
1-2 глави чесън
няколко дафинови листа
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън и лука.
Нарежете лука на едро, а скилидките оставете цели. Овкусете пилето, маслините, лука и чесъна с подправките и виното, поставете всичко в плик за печене като сгънете крайчето така, че виното да не изтече.
Печете пилето около час на 180 градуса или докато образува приятна златиста коричка.
Сервирайте чесновото пиле още топло.
Източник: foodieboulevard.com