Супермоделът Поли Канабис за iWoman: Пътят към модната индустрия и преследването на мечтите


Супермоделът Поли Канабис за iWoman: Пътят към модната индустрия и преследването на мечтите
Снимка: Stefano Quarantotto

Поли Канабис е едно от най-разпознаваемите лица в света на модата. Освен че през годините краси кориците на едни от най-известните списания в света, сред които са L'Officiel, Glamour и Shopping guide. Красавицата държи световен рекорд за участие в 24 финала на конкурси за красота, като тя е носителка на тежката корона на елитния конкурс „Lady Universe”.

Много по-често обаче можем да я видим да дефилира на световните подиуми за някои от най-известните модни брандове в света и седмицата на модата в София не е изключение. В интервю специално за iWoman.bg, тя разказва за това как е навлязла в модните среди, за любимия си аутит и за очакванията си към модното шоу в столицата.

Поли Канабис за кариерата, незабравимите срещи и поддържането на перфектната фигура

Поли Канабис

Фотограф: Ehab Zaharia

Поли, ти си била модел на някои от най-известните брандове в света, коя обаче беше ти преди да навлезеш в света на модата?

Преди да навляза в индустрията бях малко момиченце с големи мечти. Първото ми появяване по телевизията беше, когато бях едва на 5 години, а на 10 вече изиграх първата си роля във филм. По-късно започнах да се занимавам с мода и тя просто открадна сърцето ми. Към днешна дата имам множество договори с брандове в цял свят. Работила съм в Милано, Дубай, Бангкок, участвала съм в много значими модни събития като седмицата на модата в Дубай и Коломбо. Днес обаче не съм просто мечтател, вярвам, че нещата се случват. Разбира се, има много неща, за които продължавам да мечтая – все пак това е само началото.

Срещата с коя известна личност никога няма да забравиш и защо?

Спомням си първия път, в който срещнах Брад Пит на един филмов фестивал. Той не беше сред любимите ми актьори, когато го гледах на екрана, но щом го видях на живо останах очарована от енергията, която излъчваше. И сега вече той определено е сред любимите ми актьори.

Тази година участваш на Sofia Fashion Week. Какви са очакванията ти?

Седмицата на модата в София е едно страхотно събитие. Аз много харесвам България и съм я посещавала вече повече от 5 пъти. На Sofia Fashion Week очаквам да се срещна с много нови дизайнери, които да ме вдъхновят с визията и креативността си.

Как би описала личния си стил?

Мога да дефинирам стила си като драматичен и на моменти екстравагантен. Но в по-голямата част от времето си обичам да изглеждам елегантно. Моят стил е нещо като смесица от всичко изброено.

Поли Канабис

Фотограф: Irina Vorotynceva

Коя е любимата дреха в личния ти гардероб?

Имам много различни тоалети в гардероба си и всеки ми напомня за различен момент от живота ми. Но в момента най-любимото ми нещо е един костюм на Elizabetta Franchi в розов нюд цвят. Той е перфектната дреха за работни срещи и едва ли някога ще излезе от мода, така че ще мога да го нося още дълги години.

Можеш ли да ни споделиш един твой моден съвет?

Вярвам, че аксесоарите играят огромна роля в изграждането на собствения стил, затова бих ви посъветвала да инвестирате в такива с високо качество.

Как успяваш да поддържаш перфектната си форма?

Предпочитам да обръщам повече внимание на това с какво се храня. Аз лично НЕ консумирам пица, паста, джънк, свинско месо, хляб и пържено. Все пак най-важното е да не се надвишава дневният прием на калории. Другото важно нещо е, че не оставям организма си да прегладнява. Намирането на баланса и слушането на тялото са двете неща, които биха помогнали на всеки в поддържането на перфектната форма.

Автор: Йорданка Йончева

Вижте още: Супермодели от 90-те дефилираха за Roberto Cavalli (СНИМКИ)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама