Застройка за супа, която не се пресича


Застройка за супа, която не се пресича
Снимка: iStock/Guliver

Много български супи се правят със застройка, но понякога тя се пресича и става на "парцали". Което определено не е приятно нито визуално, нито при ядене. Затова днес ще ви покажем как може лесно да направите застройка, подходяща за пилешка супа или супа топчета.

Необходими продукти:

1 жълтък, 1/2 ч.ч. кисело мляко (около 100 гр), 1 ч.л. брашно и 2-3 капки лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки до образуването на еднородна смес. След това сложете един черпак от топлата супа и бъркайте, докато се уеднакви температурата. Сипете застройката в супата бавно и на тънка струйка, при непрестанно бъркане. Ако я изсипете прекалено бързо, ще се пресече. Върнете на котлона за още 5 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама