Много български супи се правят със застройка, но понякога тя се пресича и става на "парцали". Което определено не е приятно нито визуално, нито при ядене. Затова днес ще ви покажем как може лесно да направите застройка, подходяща за пилешка супа или супа топчета.
Необходими продукти:
1 жълтък, 1/2 ч.ч. кисело мляко (около 100 гр), 1 ч.л. брашно и 2-3 капки лимонов сок.
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки до образуването на еднородна смес. След това сложете един черпак от топлата супа и бъркайте, докато се уеднакви температурата. Сипете застройката в супата бавно и на тънка струйка, при непрестанно бъркане. Ако я изсипете прекалено бързо, ще се пресече. Върнете на котлона за още 5 минути.