Зимата е сезонът на супите. Ето една вкусна с моркови.
Необходими продукти за 6 порции:
1/2 кг моркови
1 голям картоф
4 супени лъжици масло
1 глава лук
настърганата кора на 1/2 лимон
2 дафинови листа
6 чаши пилешки бульон
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тенджера и прибавете нарязания на ситно лук. Запържете, докато омекне (не трябва да покафенява), около 8-10 минути. След това прибавете нарязаните моркови, картоф, лимонова кора, дафинов лист и 5 чаши пилешки бульон. Покрийте тенджерата и варете около 30-45 минути. Отстранете дафиновите листа. Пасирайте и добавете останалата чаша бульон, ако супата е прекалено гъста. Подправете със сол и черен пипер.
При сервиране гарнирайте по желание с готварска сметана и прясно нарязан магданоз.