Пилешка супа – класика, която не излиза от мода в кулинарията. В една студена зимна вечер, когато отвсякъде дебнат грипове и настинки, няма нищо по-хубаво от една гореща домашна пилешка супа.
Необходими продукти:
бялото месо от едно цяло пиле
1 червена чушка
1/3 стрък праз лук
1 голям картоф
1/2 тиквичка
2 моркова
3 печурки
20 гр масло
2-3 шепи фиде
чубрица
магданоз
червен пипер
девесил
риган
сол на вкус
3 яйца за застройката
Начин на приготвяне:
Поставете пилешкото месо на среден огън да се вари в около 4 литра вода.
Междувременно нарежете зеленчуците и ги прибавете към месото заедно с маслото и всички подправки.
Когато месото е готово, извадете го от тенджерата и го нарежете на купчета. Върнете го обратно в супата.
Варете така до готовност.
Оставете супата да се охлади леко.
Разбийте яйцата.
Започнете внимателно да добавяте от охладената супа към яйцата при непрекъснато бъркане. След като сте добавили около 1/3 от общото количество, внимателно върнете супата със застройката към бистрата супа и включете котлона на 2, за да се темперират яйцата, като не спирате да бъркате.
Овкусете по желание и сервирайте супата гореща.
Източник: foodieboulevard.com