Една много лесна рецепта за топлите месеци, когато ви се хапва нещо вкусно и вегетарианско.
Необходими продукти за 5 порции:
1 кг пресни домати
100 гр краве масло
200 гр кашкавал
3 яйца
200 мл прясно мляко
50 гр лук
30 гр брашно
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се измиват, нарязват се на дребно и се задушават до полуготовност. Отделно в част от маслото се задушава до омекване дребно нарязаният лук, поръсва се с брашно и след лекото му запържване се залива с част от прясното мляко. Разбърква се хубаво.
Сместват се лукът, доматите, настърганият кашкавал, дребно нарязаният магданоз и останалото масло. Прибавят се яйцата, разбити с останалото мляко. Сместа се посолява и се изсипва в намазана с мазнина тава и се пече до готовност.