Предлагаме ви една пролетна рецепта със спанак. Приготвя се лесно и е много вкусна.
Необходими продукти за 5 порции:
1200 кг спанак
100 мл олио
50 гр масло
200 гр сирене
100 гр лук
2 яйца
30 гр брашно
200 мл прясно мляко
сол на вкус
10 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ЯДЕМ СПАНАК
Начин на приготвяне
Лукът и спанакът се почистват и измиват, нарязват се и се задушават в олиото до омекване. След това се разбъркват с натрошеното сирене и 2/3 от предварително приготвения бешамелов сос. Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече във загрята фурна на 170 градуса до зачервяване. Залива се с останалата 1/3 от бешемеловия сос и се допича.
Приготвяне на бешамеловия сос: Брашното се запържва леко в маслотои се разрежда с прясното мляко, след което се прибавя при непрекъснато бъркане разбитите яйца.