Запечен спанак със сирене


Запечен спанак със сирене
Снимка: iStock/Guliver

Предлагаме ви една пролетна рецепта със спанак. Приготвя се лесно и е много вкусна.

Необходими продукти за 5 порции:

1200 кг спанак

100 мл олио

50 гр масло

200 гр сирене

100 гр лук

2 яйца

30 гр брашно

200 мл прясно мляко

сол на вкус

10 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ЯДЕМ СПАНАК

Начин на приготвяне

Лукът и спанакът се почистват и измиват, нарязват се и се задушават в олиото до омекване. След това се разбъркват с натрошеното сирене и 2/3 от предварително приготвения бешамелов сос. Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече във загрята фурна на 170 градуса до зачервяване. Залива се с останалата 1/3 от бешемеловия сос и се допича.

Приготвяне на бешамеловия сос: Брашното се запържва леко в маслотои се разрежда с прясното мляко, след което се прибавя при непрекъснато бъркане разбитите яйца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама