Спаначени топчета


Спаначени топчета

Пролетта е сезонът на пресния спанак, който е нискокалоричен и е пълен с желязо. Днес ви предлагаме да си направите едни вкусни и лесни спаначени топчета, които са идеални за лека вечеря или парти с приятелите.

Необходими продукти:

220 грама пресен спанак

3 яйца

1/2 чаша (60 грама) твърдо сирене тип чедър/пармезан или кашкавал

75 грама галета

1/4 чаша пресни подправки по избор (кориандър, магданоз, копър)

1/2 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте спанака и го сложете в тенджерка. Посолете и залейте с вряща вода. Оставете настрана за 3 минути.

Изплакнете спанака със студена вода. Прецедете добре.

Нарежете го на ситно и прибавете яйцата, сиренето, билките и галетата. По желание може да добавите още сол и черен пипер.

Оформете малки топчета с ръце или с помощта на лъжица. Ако сместа е прекалено лепкава, оваляйте топчетата в още галета. 

Поставете топчетата върху хартия за печене. Печете на 180 градуса в продължение на 15-20 минути. 

Сервирайте с дипове като песто, хумус или млечен сос.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама