Спаначеното руло е подходящо за предястия или лека вечеря. Може да добавите шунка, пушена риба или пък сушени домати.
Необходими продукти:
300 грама спанак
3 яйца
1 чаена лъжица бакпулвер
1/3 чаена лъжица черен пипер
400 грама крема сирене
2 скилидки чесън
100 грама фино нарязана шунка
Начин на приготвяне:
Спанакът трябва да е замразен и ситно нарязан. Размразявате спанака, разбивате яйцата, смесвате ги, след което добавяте 1/2 чаена лъжица сол и бакпулвера. В голяма тава, например тавата на фурната, поставяте хартия за печене, след което изсипвате сместа и я разпределяте равномерно. Печете в предварително загрята на 170 градуса за около 10-12 минути.
Скилидките чесън нарязвате на ситно, или ги счуквате в хаванче. Разбърквате чесъна с крема сиренето Рупите и бъркате добре, до получаване на фин крем. След като спаначеният блат е изпечен го оставате да се охлади. Обръщате го върху друг лист хартия и много внимателно отделяте блата от хартията.
Намазвате блата с крема равномерно, поставяте едно от друго и парченцата тънко нарязана шунка, след което навивате блата внимателно на стегнато руло, което опаковате в хартия за печене, или стреч фолио. Оставяте спаначеното руло за час в хладилника, за да стегне и да се овкуси добре. При сервиране режете с тънък нож, а рулото съхранявате в хладилник.
Източник: supichka.com