Наистина изключително лесна идея за омлет.
Необходими продукти:
6 яйца
3 шепи спанак (по желание можете да замените с магданоз, лапад или кейл)
50 г козе сирене или друго по избор (котидж или тофу)
гарнитура по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте гофретника на средна степен и леко го намазнете. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирайте всички продукти за омлета.
Изсипете горната смес в гофретника и го затворете.
Изпечете омлета за 3-4 минути или докато се отдели лесно от гофретника.
Внимателно отстранете омлета и го плъзнете върху плоска чиния.
Аранжирайте с гарнитура по избор и поднесете.
Полезно:
Ако не разполагате с гофретник, спокойно можете да използвате и средно дълбок тиган, за да приготвите омлета. Ако предпочитате, вместо да блендирате сиренето с останалите продукти, натрошете го върху яйчено-спаначената смес и сгънете омлета по традиционния начин.
Източник: foodieboulevard.bg