Ако ви се хапва нещо сладко и шоколадово, този домашен сладолед е идеалното решение.
Необходими продукти:
1 1/2 чаени чаши пълномаслено мляко
1/2 чаша неподсладено какао на прах
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши течна готварска сметана
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте млякото, какаото и захарта, докато напълно се разтворят. В голяма купа разбийте с миксер сметаната до сгъстяване, след което прибавете екстракта от ванилия и сипете към какаовата смес.
Прехвърлете в контейнера за замразяване и сложете в камерата. След 30 минути нежно разбъркайте сладоледа, за да не се образуват едри кристалчета лед. След това отново сложете домашния си сладолед във фризера за още 1 1/2 - 2 часа.