Великденски портокалови пиленца


Великденски портокалови пиленца
Снимка: vkusnoteka.bg

Наближава Великден, затова ви предлагаме да пробвате тази рецепта за симпатични и вкусни пиленца.

Необходими продукти за 17 броя:

200 г брашно

1/4 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

щипка сол

100 г меко масло

100 г кафява захар

1 голяма яйце (L размер)

кората от 1 портокал

1 с.л. портокалов сок

ванилова есенция

1/4 ч.л. жълта хранителна боя

шоколадови перлички за очи

червена, сладкарска глазура

хартия за печене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете в купа всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, сода и сол.

В друга купа разбийте с миксер захарта и маслото. Добавете кората и сокът от портокал, както и ваниловата есенция и жълтата боя. Накрая изсипете сухите съставки на няколко пъти в сместа, като разбърквате до хомогенност.

Покрийте тава с хартия за печене. Гребнете с чаена лъжица от сместа и оформете с ръце топче с големината на орех. Поставете го върху хартията. След това гребнете 1/4 ч.л. от сместа и оформете наполовина по-малко по размер топче и го долепете от горната страна на голямото топче. По същия начин оформете и останалите топчета.

Печете сладките 12-13 минути до готовност. Извадете ги, докато са леко мекички, точно навреме. След като изстинат се втвърдяват, а отвътре остават мекички. Боднете две шоколадови перлички за очички и с помощта на червена сладкарска глазура нарисувайте крачетата и клюновете на пиленцата.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама