Великденски портокалови пиленца


Великденски портокалови пиленца
Снимка: vkusnoteka.bg

Наближава Великден, затова ви предлагаме да пробвате тази рецепта за симпатични и вкусни пиленца.

Необходими продукти за 17 броя:

200 г брашно

1/4 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

щипка сол

100 г меко масло

100 г кафява захар

1 голяма яйце (L размер)

кората от 1 портокал

1 с.л. портокалов сок

ванилова есенция

1/4 ч.л. жълта хранителна боя

шоколадови перлички за очи

червена, сладкарска глазура

хартия за печене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете в купа всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, сода и сол.

В друга купа разбийте с миксер захарта и маслото. Добавете кората и сокът от портокал, както и ваниловата есенция и жълтата боя. Накрая изсипете сухите съставки на няколко пъти в сместа, като разбърквате до хомогенност.

Покрийте тава с хартия за печене. Гребнете с чаена лъжица от сместа и оформете с ръце топче с големината на орех. Поставете го върху хартията. След това гребнете 1/4 ч.л. от сместа и оформете наполовина по-малко по размер топче и го долепете от горната страна на голямото топче. По същия начин оформете и останалите топчета.

Печете сладките 12-13 минути до готовност. Извадете ги, докато са леко мекички, точно навреме. След като изстинат се втвърдяват, а отвътре остават мекички. Боднете две шоколадови перлички за очички и с помощта на червена сладкарска глазура нарисувайте крачетата и клюновете на пиленцата.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама