Представяме ви една вкусна рецепта за крехки ребърца, които задължително вървят с червено винце.
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
200 мл бира
За маринатата:
1 ч.л. пипер меланж
сол
1 ч.л. пушен червен пипер
3 с.л. пикантен сос барбекю
1 с.л. сос от нар
Начин на приготвяне:
Намажете ребрата с марината с помощта на четка и ги оставете в хладилник, но си оставете 1/2 от маринатата. Един час преди печене ги извадете на стайна температура. Налейте 200мл бира, покрийте с фолио и ги сложете на 200° във фурната за около 1 час, като периодично ги вадете и мажете с останалата марината.
Когато са готови, извадете ги и ги покрийте с фолио.
Да ви е сладко!