Напълно познато ястие, но всяка домакиня си има нейната си рецепта. Ето и нашата.
Необходими продукти:
500-600 гр месо (много вкусно става и с ребра)
1 зелка
1 голям морков
1 голям домат
1 с.л. доматено пюре
олио, сол, червен пипер, дафинов лист, листа целина
НАЙ-ВКУСНИТЕ КАРТОФИ СЪС СПАНАК
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето, посолете и го намачкайте с ръце. Настържете и моркова при него. Нарежете месото на порции и посолете. Загрейте олио в тенджера и запържете месото до златисто. Изкарайте го настрани и в същата мазнина започнете да слагате от зелето. То ще намали обема си и ще съберете цялата зелка. Запържете го и добавете червен пипер, настъргания домат и доматеното пюре. Ако е необходимо, сипете топла вода, върнете месото и добавете два дафинови листа. Захлупете с капак и оставете да се задушава на тих огън. Когато е почти готово, поръсете с целината, прехвърлете в тава и запечете във фурната.
Ако харесвате да е по-кисело, добавете малко лимонов сок или половин лъжичка лимонтузу.