Това ястие е подходящо за студените месеци и върви идеално с чаша хубаво червено вино.
Необходими продукти:
1 кг свински врат
6 стръка праз
1 кафена чаша олио
1 кафена чаша вода
сол на вкус
чили по желание
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки.
Почистете праза и го нарежете на едро.
Сложете месото в подходяща тава. Подправете със сол, налейте олиото и разбъркайте. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до полуготовност.
Когато месото започне да се къса, го извадете от фурната и сложете праза. Разбъркайте и върнете обратно във фурната. Печете още 15-20 минути, отново извадете от фурната и подправете с червения пипер и чилито.
Разбъркайте, върнете във фурната и печете до готовност.