Рецептата е много лесна, а кремът става божествен.
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
8-10 яйца
2 броя ванилия
350 грама захар (ако обичате по-сладко, добавете още 50 грама захар)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват. Млякото и 250 грама от захарта се слагат на котлона да кипнат. След което се отстранява. Не е нужно да ври. Постепенно прибавяте млякото към яйцата, след това и ванилията.
Останалите 100 грама захар се заливат с 2 с. л. вода и се карамелизират. След това карамелът се разпределя в купичките, като е необходимо само да покрие дъното им.
Яйчената смес се разпределя по купичките.
Пече се на водна баня, като водата се слага студена и следва да покрива докъдето е сместа в купичките. Печете на около 150 градуса. След около час крем карамелът трябва да е придобил апетитна коричка и да е готов.
Сервира се студен!